Rooibos Raj Khalahari

Herbata z czerwonokrzewu afrykańskiego jest bogata w witaminy i mikroelementy. Zawiera cynk, mangan, fluor, wapń, potas i sód. Jest doskonałym napojem do wypicia pod koniec dnia, gdyż nie posiada w składzie pobudzającej kofeiny. Jednoczenie posiada właściwości uspokajające, co doskonale wpływa na jakość snu.
21,29 zł

Rooibos Raj Khalahari

Herbata Rooibos Raj Khalahari to herbatka pozyskiwana z czerwonokrzewu afrykańskiego. Posiada wiele cudownych właściwości. Jest wskazana dla osób ze skłonnością do depresji i nerwowych. Może być stosowana jako zamiennik melisy. Posiada właściwości relaksacyjne, odprężające i uspokajające. Mając na uwadze, że nie posiada teiny jest bezkonkurencyjna w swych zaletach dla kobiet w ciąży i matek karmiących, a także dzieci. Posiada żelazo i zapobiega porannym mdłościom. Zaś u matek karmiących stymuluje produkcję pokarmu. W RPA lekarze zalecają picie rooibos noworodkom na kolkę niemowlęcą.

Co kryje w sobie herbata Rooibos Raj Khalahari i dlaczego warto ją pić?

Rooibos zawiera dość sporą liczbę witamin i mikroelementów, stanowiących prawidłową pracę naszego organizmu. Cynk, reguluje ciśnienie krwi. Mangan, fluor i wapń są budulcem kości i zębów. Potas poprawia przemianę materii. Sód utrzymuje prawidłową ilość płynów w organizmie. Żelazo natomiast wspomaga transport tlenu do komórek ciała. Wszystkie te mikroelementy są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania. Istotną zaletą czerwonokrzewu jest obecność flawonoidów, które są odpowiedzialne za wydzielanie hormonu szczęścia. Zatem gdy nęka nas gorszy dzień, filiżanka rooibos zadziała uspokajająco i będzie cudownym zakończeniem dnia.

Herbata Rooibos Raj Khalahari – jak zaparzać?

Do imbryka wsypujemy napar, pamiętając by ilość suszu nie przekraczała płaskiej łyżeczki na filiżankę. Zalewamy wodą o temperaturze około 95 stopni Celsjusza. Ze względu na małe igiełki, które lubią pływać na powierzchni filiżanki, warto zaparzać napar w imbryczku lub zaparzaczu. Esencję powinno się wydobywać około 3 – 4 minut. Oprócz tradycyjnego zaparzania, można też przygotować ice –tea. Przygotowany susz należy zaparzyć i po schłodzeniu umieścić w lodówce. Następnie dodać kilka plasterków cytryny i miód. Będzie to idealny napój na upalne popołudnie.

Składniki:

Rooibos, ananas, banan, cytryna kandyzowana i bławatek.

Kraj pochodzenia:

Afryka Południowa.