Rooibos Raj Khalahari

Herbata z czerwonokrzewu afrykańskiego jest bogata w witaminy i mikroelementy. Zawiera cynk, mangan, fluor, wapń, potas i sód. Jest doskonałym napojem do wypicia pod koniec dnia, gdyż nie posiada w składzie pobudzającej kofeiny. Jednoczenie posiada właściwości uspokajające, co doskonale wpływa na jakość snu.
21,29 zł

Rooibos Raj Khalahari

Herbata Rooibos Raj Khalahari to herbatka pozyskiwana z czerwonokrzewu afrykańskiego. Nie jest jednak bezpośrednio spokrewniona z innymi tradycyjnymiherbatami. Zebrane liście czerwonokrzewu są poddawane suszeniu oraz cięciu. Blaszki liści tnie się zazwyczaj na 1-2 milimetrowe patyczki. Rooibos jest także znany pod nazwą bush tea, redbush tea  oraz South African red tea

Co kryje w sobie herbata Rooibos Raj Khalahari?

Podstawą całego suszu jest Rooibos. To on wyznacza kierunek smaku naparu, sprawiając, że możesz cieszyć się miodowym posmakiem i silnym, intensywnym aromatem. Głęboka czerwień Rooibosa została wzbogacona o egzotyczne akcenty. Znajdziemy tam zatopione w słodkim syropie kawałki cytryny, a także ananas, banan i delikatne płatki bławatka.

Herbata  Rooibos Raj Khalahari –  jak zaparzać?

Każda herbata ma swoje indywidualne procedury parzenia. Nie inaczej sprawa wygląda w przypadku Rooibos Raj Khalahari. By dać zrealizować się potencjałowi smaku naparu z czerwonokrzewu, trzeba dobrać odpowiednie proporcję i temperaturę wody. Do imbryka wsypujemy napar, pamiętając by ilość suszu nie przekraczała płaskiej łyżeczki na filiżankę. Zalewamy wodą o temperaturze około 95 stopni Celsjusza. Ze względu na małe igiełki, które lubią pływać na powierzchni filiżanki, warto zaparzać napar w imbryczku lub zaparzaczu. Esencję powinno się wydobywać około 3 – 4 minut. Oprócz tradycyjnego zaparzania, można też przygotować ice –tea. Przygotowany susz należy zaparzyć i po schłodzeniu umieścić w lodówce. Następnie dodać kilka plasterków cytryny i miód. Będzie to idealny napój na upalne popołudnie.