Czerwony Kapturek

20,99 zł
*
Dostępność
Wyślemy w 1-2 dni robocze
Koszt dostawy
9,99 PLN
Stałe rabaty
dla stałych klientów
Gwarancja świeżości
kawa świeżo palona

Rooibos Czerwony Kapturek

Herbata Rooibos Czerwony Kapturek to napar pochodzący z Afryki Południowej, a dokładnie z RPA. Tylko tam rośnie Czerwonokrzew z którego uzyskujemy herbatkę Rooibos. Jej czerwony kolor otrzymujemy po fermentacji i wysuszeniu listków czerwonokrzewu. Doskonałe warunki panujące w górach Cederberg dają roślinie wszystkie niezbędne składniki, dzięki temu jest uprawiana w warunkach naturalnych, bez jakichkolwiek nawozów.

Co kryje w sobie herbata Rooibos czerwony Kapturek i dlaczego warto ją pić?

Napar z czerwonokrzewu nie zawiera teiny dlatego można ją pić o dowolnej porze dnia. Nie zawiera też garbników, które są odpowiedzialne za gorycz w naparze. Rooibos często spotykamy w mieszankach owocowych. Ten napar oczywiście oprócz Rooibos zawiera kruszone liście truskawki, a także płatki róży, owoc czarnej porzeczki oraz suszone jabłka. Tak starannie dobrany i przemyślany zestaw skutkuje tylko jednym – nie będziesz mógł się od niego oderwać. Po jednej filiżance przyjdzie następna, a potem jeszcze następna.

Napar z czerwonokrzewu wybornie smakuje również na zimno. Zmieszany z miodem i cytryną będzie wyśmienicie orzeźwiał w upalne dni.

 

Herbata Rooibos Czerwony Kapturek – jak zaparzać?

Napar z rooibos ma delikatny, miodowy posmak, dzięki temu zasmakuje niejednemu smakoszowi herbaty. Jednak, by móc rozkoszować się pełnią potencjału, trzeba napar odpowiednio przygotować. Należy zadbać o właściwe proporcje oraz właściwą temperaturę wody. Jak zatem parzyć Rooibos Czerwony Kapturek? Jedną łyżeczkę suszu wsypujemy do filiżanki i zalewamy przegotowaną wodą o temperaturze około 95 stopni Celsjusza. Zaparzamy pod przykryciem około 3 – 4 minut. Napar można zaparzać kilkakrotnie bez utraty intensywności herbatki.

Polecane kawy

Ostatnio oglądane produkty