Herbata China Sencha

Herbata China Sencha to uprawiana w Chinach zielona herbata typu japońskiego. Liście Senchy pochodzą z wczesnych zbiorów i dają delikatny napar o miodowym kolorze. Intensywność naparu zależy od temperatury wody. Smakosze zielonej herbaty China Sencha sugerują by pić ją po posiłku, ponieważ dzięki swoim właściwościom znakomicie wpływa na układ pokarmowy. Teina zawarta z zielonej herbacie wspomaga proces kojarzenia i uczenia się, reguluje także pracę jelit.
17,29 zł

China Sencha

Herbata China Sencha to uprawiana w Chinach zielona herbata typu japońskiego. Liście Senchy pochodzą z wczesnych zbiorów i dają delikatny napar o miodowym kolorze. Intensywność naparu zależy od temperatury wody. Smakosze zielonej herbaty China Sencha uwielbiają raczyć się jej głęboką barwą tuż po posiłku, w chwili odpoczynku. Jej smak pozwala oddalić się wszelkim problemom i pozwala oddać się regeneracyjnej medytacji.

Co kryje w sobie zielona herbata:

Chuna Sencha to herbata, której smak zyskał uznanie na całym świecie. Ta chińska herbata jest produkowana według tradycyjnej japońskiej receptury. Ta przemyślana mieszanka daje po zaparzeniu napar o wyjątkowych walorach smakowych. Po zalaniu wodą suszu w filiżance pojawia się napój o miodowej subtelnej barwie, który rozpieszcza kubki smakowe nawet najbardziej wymagających smakoszów. Entuzjaści China Sencha cenią sobie jej delikatny zapach.

Ten rodzaj herbaty jest pozyskiwany z młodych listków zbieranych podczas pierwszego zbioru. To dzięki owym dopiero co rozwiniętym listkom wywar z China Sencha jest tak łagodny, a jednocześnie orzeźwiający. Technologia pozyskania liści opiera się na tzw. sprasowaniu herbacianego materiału, który w efekcie staje się płaskimi, podłużnymi wiórkami skrywającymi pełnię smaku.

Herbata China Sencha – jak zaparzać:

Dzięki temperaturze wody możemy regulować goryczkę herbaty. Herbatę Sencha parzymy w temperaturze od 65 do 85 st C. Gdy temperatura jest niższa herbata jest delikatniejsza, jeśli wyższa zwiększamy intensywność i gorycz naparu. Jeśli nie mamy możliwości ustawienia temperatury w czajniku, należy po zagotowaniu wody odczekać około 3 - 4 minut. Listki herbaty zalewamy wodą o odpowiedniej temperaturze i zaparzamy od 2 do 5 minut, tak długo aż wszystkie listki opadną na dno. Herbata China Sencha najlepiej smakuje bez dodatków.

Znaczniki produktu