China Sencha Wiśniowo Jaśminowa

Herbata ta posiada podobne właściwości jakie ma herbata zielona jaśminowa. Korzystnie wpływa na pracę wątroby i nerek, reguluje poziom cukru we krwi i działa oczyszczająco na organizm. Jednak w wersji wiśniowej raczy nas nieco innym smakiem.
19,99 zł

China Sencha Wiśniowo Jaśminowa

Herbata China Sencha wzbogacona została dodatkiem aromatycznej wiśni i jaśminu. To doskonałe zestawienie zielonej herbaty z owocem wiśni, który nadaje cudownego aromatu. Kwiat jaśminu dodaje nie tylko zapachu, ale także subtelnego smaku, który zadowoli niejednego konesera herbat. Do naparów wzbogacanych jaśminem dodawane są tylko płatki jednego gatunku - jaśminu wielkolistnego. Jaśmin rośnie w Chinach w prowincji Fujian. Kwiat intensywnie pachnie, dlatego herbaty aromatyzowane jaśminem, za pomocą swego zapachu mogą nas przenieść w dalekie zakątki Chin.

Co kryje w sobie China Sencha Wiśniowo Jaśminowa?

Korzyści wynikające z picia zielonej herbaty jaśminowo – wiśniowej są wyjątkowo korzystne dla naszego zdrowia i samopoczucia. Herbaty jaśminowe są wyjątkowo bogate w polifenole, czyli związki niszczące wolne rodniki, które w organizmie są odpowiedzialne za procesy starzenia oraz rozwój nowotworów. Natomiast aromaty wiśni są od wieków kojarzone z Japonią jako krajem kwitnącej wiśni. Sencha to najpopularniejsza herbata w Chinach. Listki poddaje się suszeniu bezpośrednio po zerwaniu, tak by nie dopuścić do procesu fermentacji. Otrzymana w ten sposób herbata daje napar o bezcennych właściwościach. Delikatny, ziołowy smak zielonej herbaty został połączony z płatkami jaśminu i słodkim posmakiem kandyzowanej wiśni.

Herbatka Sencha Wiśnia Jaśmin, posiada podobne właściwości do herbatki jaśminowej:

  • korzystnie wpływa na pracę wątroby i nerek;
  • reguluje poziom cukru we krwi, jest doskonała dla diabetyków;
  • działa oczyszczająco na organizm, usuwając toksyny;
  • ma działanie bakteriobójcze;
  • daje pozytywne działanie układowi nerwowemu i oddechowemu.

China Sencha Wiśniowo Jaśminowa – jak zaparzać?

China Sencha najlepiej toleruje wodę o temperaturze około 70 – 80 stopni. Niższą temperaturą uzyskamy delikatniejszy napar. Jeśli zalejemy ją temperaturą około 80 stopni, herbata będzie bardziej wyrazista i będzie wyczuwalna goryczka. Listki herbaty wraz z jej dodatkami zalewamy wodą o wybranej temperaturze i zaparzamy od 2 do 5 minut, tak długo aż wszystkie listki opadną na dno. Po zaparzeniu oddzielamy listki od naparu i możemy delektować się cudownym naparem.

Składniki:

China Sencha, kwiat róży, wiśnia kandyzowana, kwiat jaśminu, skórka róży.

Kraj pochodzenia:

Chiny.