China Sencha Egzotyczna

Herbata China Sencha Egzotyczna to mieszanka o egzotycznych nutach. Odpowiednie proporcje wielu składników powodują niesamowity smak i aromat. Bazę tworzy herbata zielona, ale kompozycja w ogóle nie przypomina jej smaku.
19,99 zł

China Sencha Egzotyczna

Herbata China Sencha Egzotyczna to kompozycja zawierającą zieloną herbatę Sencha, która posłużyła tu za bazę. Kolejno w mieszance zostały zawarte także: cytryna kandyzowana, melon kandyzowany, jabłko, papaja, imbir kandyzowany, bławatek, goździk, nagietek i skórka pomarańczowa. Idealne proporcje wszystkich składników dają niezwykle kuszącą mieszankę o bliskowschodnim smaku i aromacie. Po zaparzeniu egzotycznej senchy, wyczuwalny staje się jej upojny aromat i cudowny egzotyczny smak. Mieszanka o egzotycznych nutach, z pewnością zostanie doceniona przez wyjątkowych smakoszy zielonych herbat.

Co kryje w sobie Herbata China Sencha Egzotyczna?

Herbata China Sencha Egzotyczna jest ceniona przede wszystkim za wyjątkowy smak. Poprzez swoje właściwości antybakteryjne i antyoksydacyjne jest spożywana nie tylko w Japonii i Chinach, ale także na całym świecie. Zielona herbata jest bogata w witaminy A, B, B2, B6, C, E, K oraz PP, a także minerały i mikroelementy. Sencha pomaga w obniżaniu złego cholesterolu, który jest jedną z głównych przyczyn chorób serca. Jest także polecana diabetykom, ponieważ reguluje poziom cukru we krwi.

Herbata China Sencha Egzotyczna – jak zaparzać?

Herbatkę China Sencha Egzotyczną zaparzamy w temperaturze od 65 do 80 stopni Celsjusza. Susz wsypujemy do dzbanuszka i zalewamy wodą o odpowiedniej temperaturze. Listki powinny mieć możliwość naturalnego rozwinięcia. Wtedy będą odpowiednio oddawały do naparu najlepsze składniki. Długości parzenia senchy ma wpływ na jej działanie. Krótkie zaparzanie trwające od 1 do 3 minut wywołuje działanie pobudzające. Jeżeli działanie naparu ma być relaksujące, listki powinny zostać w wodzie dłużej – około 8 minut. Jednak wtedy herbatka będzie miała więcej posmaku goryczki.

Senchę możemy zaparzać do 2 - 3 razy. Nie tylko ze względów ekonomicznych, ale także dla walorów smakowych. Każde zaparzanie smakuje troszeczkę inaczej. Należy jednak pamiętać, by każde kolejne zaparzanie wydłużyć do 1 minuty.

Składniki:

China Sencha, cytryna kandyzowana, melon kandyzowany, jabłko, papaja, imbir kandyzowany, bławatek, goździk, nagietek, skórka pomarańczowa.

Kraj pochodzenia:

Chiny.