Owocowa Witaminka

15,99 zł

Owocowa Witaminka

Chcesz pogrążyć się w fuzji owocowego smaku? Jeśli tak, to mamy dla Ciebie genialną propozycję. Przygotuj filiżankę i zaparz wodę, bo za chwilę doświadczysz niesamowitego smaku i aromatu prosto z najlepszych ogrodów. Owocowa Witaminka – nuta radosnego dzieciństwa i nostalgicznej dorosłości.

Co znajdziesz w Owocowej Witamince?

Samo dobro czerpane z bujnych ogrodów natury. Smak herbatki został zbudowany na wyraźnych nutach hibiskusa, jak większość herbatek owocowych. Wielobarwny kwiat hibiskusa zwanego także kwiatem malwy sudańskiej wprowadza do naparu idealnie głęboki odcień rubinu oraz naturalną kwaskowatość. Dzięki niemu nasz organizm może uzbroić się w duże pokłady witaminy C i substancji regulujących ciśnienie we krwi.

Z koron rozłożystych drzew i wybujałych krzewów zostały zebrane jabłka, czarna porzeczka i maliny. Ich obecność zaznacza się w herbatce wielopoziomowością smaków, podniebienną harmonią, która łączy w sobie kwaskowatość i słodycz. Dzięki nim napar może zaoferować Ci bogaty repertuar witamin oraz składników odżywczych.

Znajdziesz w niej także docenianą już w starożytności i jedną z najstarszych roślin leczniczych – czarny bez. Czarny bez pomoże naszemu organizmowi w walce z przeziębieniem, a ponadto wzbogaci go w witaminę C oraz witaminy z grupy B.

Kolejnymi ze szlachetnych składników znajdujących się w Owocowej Witamince jest skórka róży, jej płatki oraz skórka cytryny. Dzięki nim zyskasz wyśmienity smak oraz w odczuwalny sposób wpłyniesz na odporność swojego organizmu.

Drobne, czerwone owoce głogu mają wiele zbawiennych właściwości. Dzięki nim głóg zdobył uznanie wśród lekarzy i farmaceutów. Posiada wiele witamin, między innymi C i te z grupy B oraz dużo związków wspomagających pracę serca, poprawiających jakość ciśnienia krwi oraz ogólnie wzmacniających.

Jak przygotować Owocową Witaminkę?

Proces przygotowania Owocowej Witaminki jest bardzo prosty. Należy wsypać do filiżanki jedną czy dwie łyżeczki suszu i zalać gorącą wodą, której temperatura oscyluje wokół 95 stopni Celsjusza. By wydobyć intensywny smak owoców, należy ją parzyć przez około 8 minut. Po tym czasie zaleca się oddzielić susz od naparu.