Herbata malinowa

Doskonała herbata na jesienne lub zimowe dni. Napar z hibiskusa, aronii i maliny na pewno poprawi nastrój. A przy okazji będzie wspomagać serce i układ krwionośny. Warto zaopatrzyć się już teraz.
15,29 zł

Herbata malinowa

Herbata malinowa – to po nią sięgamy najczęściej gdy dopada nas przeziębienie i jesienna chandra. Mamy wtedy ochotę na zakopanie się w mięciutkim kocyku i delektowanie się kubkiem gorącej malinowej herbaty. Napar z malin może być dla nas przedłużeniem wakacji, słodkim powitaniem jesieni. Jej wyjątkowy nieco kwaskowaty, ale też słodki smak przekonuje nie tylko zwolenników owocowych naparów. Jednak kompozycją tej mieszanki jest malina w cudownym towarzystwie: aronii oraz hibiskusa. To wyrafinowane połączenie zadowoli najbardziej wyszukane wymagania.

Co kryje w sobie herbata malinowa?

Podstawą, czyli przeważającym składnikiem naparu jest hibiskus, którego właściwości prozdrowotne są nie do przecenienia. Wzmacnia serce i układ krwionośny, a zawarte w nim przeciwutleniacze, obniżają poziom złego cholesterolu. Po za tym wspiera układ odpornościowy w walce z bakteriami, wirusami. Łagodzi objawy przeziębienia: kaszel, katar i gorączka. Już te wszystkie informacje powinny spowodować, byśmy sięgnęli po tą herbatkę. Jednak zawarte w niej liofilizowane maliny, też mają nieskromne właściwości, które powinny nas zainteresować. Zawierają witaminy z grupy E, C oraz B. Maliny mają działanie napotne, oczyszczające, działają antybakteryjnie i przeciwgorączkowo. Jest to idealna herbata jesienno zimowa – rozgrzewająca w zimne dni.

Herbata malinowa – jak zaparzać?

Łyżeczkę suszu owocowego wsypujemy do filiżanki i zalewamy wodą o temperaturze około 95 stopni Celsjusza. Napar zaparzamy 3 - 5 minut. Napary owocowe na bazie hibiskusa z dodatkiem liofilizowanych owoców powinniśmy zaparzać tylko jeden raz.

Składniki:

Hibiskus, rodzynki, aronia, liofilizowana malina

Kraj pochodzenia:

Sudan.