Cesarska Żurawina

Herbata Cesarska Żurawina w której bazę stanowi hibiskus jest wyjątkowym naparem o kwaskowatym smaku. Dodatkowo wzbogacona została w suszone kawałki jabłka, płatki i skórki róży oraz owoce żurawiny.
Data dostarczenia: 1-2 days
14,99 zł

Cesarska Żurawina

Herbata owocowa to niekiedy odskocznia od zwykłej czarnej, zielonej czy czerwonej herbaty. W swoim składzie zawiera susz owocowy wzbogacony w kawałki owoców. Pijąc owocową herbatę upewnijmy się czy w jej składzie zawarte są prawdziwe owoce czy tylko ich aromaty. Herbata Cesarska Żurawina w której bazę stanowi hibiskus jest wyjątkowym naparem o kwaskowatym smaku. Dodatkowo wzbogacona została w suszone kawałki jabłka, płatki i skórki róży oraz owoce żurawiny.

Co kryje w sobie herbata Cesarska Żurawina?

Największą część naparu stanowi hibiskus. Nie bez przyczyny jest nazywany chińską różą. Jego delikatne płatki nie ustępują królewskim kielichom królowej wszystkich kwiatów – róży. W warunkach naturalnych rozrasta się do postaci drzew. Jego naturalna kwaskowatość wprowadza ożywienie do suszu Cesarskiej żurawiny. Połyskujące czerwone jagody suszonej żurawiny harmonizują aromat nutami słodyczy. Podobnie płatki i skórka róży oraz jabłko. Już po pierwszym łyku przekonasz się, że naturalny smak herbaty Cesarska Żurawina jest tym, którego od zawsze poszukiwałeś.

Herbata Cesarska Żurawina – jak zaparzać?

Jeśli chcemy, by nasz napar był doskonały, musimy pamiętać o odpowiednim przygotowaniu. Kluczem do sukcesu są odpowiednie proporcje, a także adekwatna temperatura wody. Jak zaparzyć Cesarską Żurawinę, by poznać kwintesencję jej smaku? Łyżeczkę suszonych owoców  należy wsypać do filiżanki i zalać wodą o temperaturze około 95 stopni Celsjusza. Wodę o takiej temperaturze otrzymamy 2 - 4 minuty po zagotowaniu. Napar zaparzamy 3 - 5 minut. Napar na bazie hibiskusa z dodatkiem owoców możemy zaparzać tylko jeden raz.