Herbata owocowa Żurawinowa

Składniki: Owoc jabłka, aronii, kwiat hibiskusa, głóg, jarzębina, tarnina, skórka owocu róży, wiśnia, czarny bez, jeżyna, żurawina 2%, aromaty, płatki róży, porzeczka czerwona
14,99 zł
*
Dostępność
Wyślemy w 1-2 dni robocze
Koszt dostawy
9,99 PLN
Stałe rabaty
dla stałych klientów
Gwarancja świeżości
kawa świeżo palona

Cesarska Żurawina

Herbata owocowa to niekiedy odskocznia od zwykłej czarnej, zielonej czy czerwonej herbaty. W swoim składzie zawiera susz owocowy wzbogacony o kawałki owoców. Pijąc owocową herbatę upewnijmy się, czy w jej składzie zawarte są prawdziwe owoce czy tylko ich aromaty. Herbata Cesarska Żurawina, której bazę stanowi hibiskus, jest wyjątkowym naparem o kwaskowatym smaku. Dodatkowo wzbogacona została o suszone kawałki jabłka, płatki i skórki róży oraz owoce żurawiny.

Co kryje w sobie herbata Cesarska Żurawina?

Największą część naparu stanowi hibiskus. Nie bez przyczyny jest nazywany chińską różą. Jego delikatne płatki nie ustępują kielichom królowej wszystkich kwiatów – róży. W warunkach naturalnych rozrasta się on do postaci drzew. Jego naturalna kwaskowatość wprowadza ożywienie do suszu Cesarskiej żurawiny. Połyskujące czerwone jagody suszonej żurawiny harmonizują aromat nutami słodyczy. Podobnie płatki i skórka róży oraz jabłko. Już po pierwszym łyku przekonasz się, że naturalny smak herbaty Cesarska Żurawina jest tym, którego od zawsze poszukiwałeś.

Herbata Cesarska Żurawina – jak zaparzać?

Jeśli chcemy, by nasz napar był doskonały, musimy pamiętać o odpowiednim przygotowaniu. Kluczem do sukcesu są odpowiednie proporcje, a także adekwatna temperatura wody. Jak zaparzyć Cesarską Żurawinę, by poznać kwintesencję jej smaku? Łyżeczkę suszonych owoców należy wsypać do filiżanki i zalać wodą o temperaturze około 95 stopni Celsjusza. Wodę o takiej temperaturze otrzymamy 2 - 4 minuty po zagotowaniu. Napar zaparzamy 3 - 5 minut. Napar na bazie hibiskusa z dodatkiem owoców możemy zaparzać tylko jeden raz.

Polecane kawy

Ostatnio oglądane produkty