Oolong Truskawkowa

Herbata Oolong Truskawkowa swoje właściwości posiada dzięki słabemu procesowi fermentacji. Posiada charakterystyczny ziemisty aromat i smak. Jest bardzo skuteczna w spalaniu tłuszczu, przez co często dodawana do diety osób chcących zrzucić nieco kilogramów.
26,59 zł

Herbata Oolong Truskawkowa jest herbatą z rodzaju najmniej sfermentowanych. Dzięki słabej fermentacji ten gatunek herbaty zachowuje najwięcej właściwości, które pierwotnie moglibyśmy znaleźć w świeżych liściach. W Polsce Oolong jest określana jako herbata „niebieska” o ziemistym aromacie i smaku.  Zawartość kofeiny w naparze jest niższa niż w herbatach czarnych. Ten napar oolong jest dodatkowo połączony z liofilizowaną truskawką która zostawia słodki posmak oraz z bławatkiem.

Co kryje w sobie herbata Oolong Truskawkowa?

To herbatka mało popularna w Polsce, jednak jej zdrowotne właściwości powinny zainteresować naszych rodaków. Jest jeszcze bardziej skuteczna w spalaniu tłuszczu niż herbata Pu – erh, także można ją wykorzystać jako suplement diety pomagający w zgubieniu zbędnych kilogramów. Badania dowiodły także jej skuteczność w obniżeniu poziomu trójglicerydów oraz cholesterolu całkowitego. Dzięki temu, że herbatka oolong podlega procesowi krótkiej fermentacji zostaje zachowana większość przeciwutleniaczy, które zwalczają w organizmie wolne rodniki. Napary na bazie oolong wspomagają osoby chorujące na cukrzycę typu 2.

Herbata Oolong Truskawkowa – jak zaparzać?

Łyżeczkę suszu należy wsypać do filiżanki i zaparzyć wodą o temperaturze około 85 - 90 stopni Celsjusza. Wodę o takiej temperaturze otrzymamy 2 - 4 minuty po zagotowaniu. Napar zaparzamy 2 - 3 minuty, tak by liście miały czas w pełni się rozwinąć. Ten sam napar możemy zaparzać 3 a nawet 10 razy. Kolejne parzenia mogą być krótsze, gdyż listki są już rozwinięte.

Składniki:

Oolong, bławatek, truskawka liofilizowana.

Kraj pochodzenia:

Chiny.