Oolong Milky

Herbata niebieska Oolong Milky charakteryzuje się delikatnym, lekko słodkawym smaku. W odróżnieniu od innych gatunków, herbaty oolong poddawane są tylko częściowej fermentacji. Napar posiada wiele witamin i minerałów.
26,56 zł

Herbata Oolong Milky to napar o delikatnie słodkim smaku i mlecznym aromacie. Oolong produkowana jest w Chinach i jest herbatą poddawaną częściowej fermentacji. Zielona herbatka nie podlega procesowi fermentacji, zaś czarna jest w pełni fermentowana. Herbatę poddawaną procesowi krótkiej fermentacji nazywamy w Polsce herbatą czerwona lub niebieską. W Chinach jest określana jako jedna z najlepszych herbat. Jest polecana osobom, które w swojej diecie spożywają dużą ilość tłuszczy, bowiem pobudza wytwarzanie soków trawiennych co w konsekwencji przyspiesza przemianę materii. Oolong stanowi jedynie 2% światowego zapotrzebowana na herbatę. Jednak jej cudowne właściwości powinny zostać szybko zauważone.

Co kryje w sobie herbata Oolong Milky?

Herbata Oolong Milky  to napar zawierający wiele witamin i minerałów, a także przeciwutleniaczy. Znajdziemy w niej między innymi: fluor, mangan, potas, magnez, sód, niacynę i kofeinę. Oolong posiada także teaninę, która jest odpowiedzialna za rozluźniające działanie naparu. Herbata oolong została zbadana przez naukowców pod względem jej wpływu na osoby odchudzające się. Sprytne połączenie kofeiny z polifenolami pomaga spalać kalorie oraz zahamowuje wchłanianie tłuszczu z diety. Poza tym polifenole zawarte w herbatce mają działanie uspokajające i relaksujące. Napar ma także właściwości wzmacniające szkliwo oraz zmniejszające tworzenie się kamienia nazębnego. Niebieska herbata ma małą ilość kofeiny, dzięki temu można ją podawać również przed snem.

Herbata Oolong Milky – jak zaparzać?

Aby herbata oolong zachowała wszystkie swoje walory, należy odpowiednio ją zaparzać. Listki oolong są wysuszone w całości, nie powinno się ich łamać czy gnieść. Najlepiej zaparzać ją w na tyle dużym dzbanuszku by mogły się swobodnie rozwinąć. Temperatura zaparzania powinna oscylować w granicy 90 stopnic Celsjusza, a długość jej parzenia nie powinna przekraczać 4 minut przy pierwszym zaparzaniu. Kolejne zaparzania można nieco wydłużyć. Liście można zaparzać czterokrotnie i więcej.

Składniki:

Oolong.

Kraj pochodzenia:

Chiny.