White Madamme

Herbaty białe pochodzące z regionu Fujian słyną z niskiej zawartości kofeiny. Nazwa herbaty pochodzi od rodzaju zbioru. Do produkcji herbaty stosuje się tylko młode listki i pączki, które są pokryte białym meszkiem i nie zdążyły jeszcze się rozwinąć.
31,99 zł

White Madamme

Herbata White Madamme jest suszem pochodzącym z prowincji Fujian w Chinach. Nazwa herbaty pochodzi od rodzaju zbioru. Do produkcji herbaty stosuje się tylko młode listki i pączki, które są pokryte białym meszkiem i nie zdążyły jeszcze się rozwinąć. Ten proces rozpoczyna się wczesną wiosną.  Młode listki i pąki po zwiędnięciu są tylko krótko suszone. Dzięki temu krótkiemu procesowi, który pozwala herbatce na naturalne suszenie jej smak jest bardzo delikatny i pozbawiony goryczki. Herbatki białe pochodzące z regionu Fujian słyną z niskiej zawartości kofeiny, dlatego można się nią delektować nawet wieczorami. White madamme jest dodatkowo aromatyzowana ananasem, płatkami róży i słonecznika.

Co kryje w sobie herbata White Madamme?

Filiżanka White Madamme to filiżanka niezwykle subtelnego naparu, który wyróżnia się subtelną słodyczą i orzeźwieniem. Jej susz składa się ze szlachetnych listków Fujian White, które rozwijają się na plantacjach azjatyckich ziem, a dokładniej w Chinach. Oprócz tego znajdziemy tam także smakowity konglomerat złożony z odświeżającego ananasa, szlachetnych płatków róży oraz słonecznika. Taki zestaw zachwyci nie jednego znawcę herbacianych naparów.

Herbata  White Madamme – jak zaparzać?

Już po otwarciu opakowania odurza nas zapach płatków róży, który w połączeniu z nienachlanym smakiem białej herbaty daje cudowne połączenie. Listki i pączki herbatki należy wsypać do filiżanki i zalać wodą o temperaturze około 80 stopni Celsjusza. White zaparzamy około 3 minut. Dla mocniejszego smaku można wydłużyć ten proces do około 5 – 8 minut. Powinniśmy uzyskać napar o zabarwieniu lekko słomkowym. Listki i pączki białej herbaty możemy zaparzać kilkakrotnie nawet czterokrotnie. Dla wydobycia głębi smaku każde następne zaparzanie powinno się wydłużać o 30 – 60 sekund.