Pu-erh Owoc Afryki

15,99 zł

Pu-erh Owoc Afryki

Każdy z nas zasługuje na filiżankę intensywnej i aromatycznej herbaty. Doskonale zdajemy sobie z tego sprawę. Dlatego stworzyliśmy bogaty zbiór wszelkiej maści herbat, które niezmiennie zachwycają jakością. Jedną z naszych perełek jest Pu-erh Owoc Afryki. Ten rodzaj czerwonej herbaty przypadnie do gustu każdemu, a jego barwa dojrzałego bursztynu zahipnotyzuje na długo.

Co kryje w sobie Pu-erh Owoc Afryki?

Pu-erh Owoc Afryki kryje w sobie potęgę smaku i cudownego orzeźwienia. A to za sprawą odpowiednio połączonych składników. Podstawą tej herbaty jest oczywiście susz Pu-erh. Pozyskuje się go z rośliny nazywanej Camellia Sinensis. Jego kolebką są Chiny. To tam na ogromnych połaciach plantacji wzrasta w siłę zachwycającego aromatu. Tradycja uprawy Pu-erh sięga 1700 lat wstecz. Od tamtego czasu ten rodzaj czerwonej herbaty zyskał na popularności z powodu swojego smaku, a także ze względu na właściwości, które wspomagają prawidłową pracę naszego organizmu.

Wśród suszu niebywałej jakości dostrzeżesz ożywczą słodycz owoców Afryki – ananasa i bananów, a także obecność bławatka i słonecznika. Taki konglomerat pozwoli Ci na odkrycie niepowtarzalnego smaku, który stanie się wyśmienitym napojem o każdej porze.

Jak zaparzyć Pu-erh Owoc Afryki?

Proces parzenia herbaty nie jest tak prosty, jakby się mogło wydawać. Coraz częściej mówi się o tym, że odpowiednia temperatura i czas parzenia mają priorytetowy wpływ na smak. Dlatego mamy dla Ciebie kilka wskazówek, które pomogą Ci uzyskać odpowiedni aromat. Jak zatem postępować z Pu-erh Owoc Afryki?

Wsyp do filiżanki jedną łyżeczkę suszu. W dalszej kolejności zalej go gorącą wodą. Najlepiej, by jej temperatura oscylowała wokół 96˚C. W zależności od tego, jak bardzo intensywny napar chcesz uzyskać, zostaw go na 3 do 7 minut. Po tym czasie należy odseparować liście od herbaty.

Warto pamiętać, że Pu-erh Owoc Afryki jest wielonaparowy. Dzięki temu będziemy mogli cieszyć się jej smakiem zdecydowanie dłużej. Każde kolejne parzenie należy wydłużyć o 30-60 sekund. Ziemisty zapach herbaty będzie oznaczał, że została zaparzona w prawidłowy sposób.