Pu Erh Moonlight

Biała herbata Pu Erh Moonlight nie jest poddawana żadnym procesom fermentacji. Liście zbiera się ze starych drzew, a ich suszenie odbywa się w nocy przy świetle księżyca. Stąd jej nazwa.
19,99 zł

Pu-Erh Moonlight 

Pu-Erh Moonlight to prawdziwy rarytas wśród herbat, który nie jest poddawany żadnym procesom fermentacji. Wytwarzana jest w południowo zachodnim regionie prowincji Yunann. Liście zbiera się ze starych drzew, a ich suszenie odbywa się w nocy przy świetle księżyca – stąd nazwa herbatki. Liście po zerwaniu nie absorbują światła słonecznego, a także nie są poddawane skręcaniu – zachowują swój naturalny kształt. Liście herbaty suszone są od 1 do 2 lat. Pu-Erh Moonlight jest nowością na europejskim rynku. Proponowany bukiet jest bardzo aromatyczny także dzięki liofilizowanej porzeczce i malinie, a także bławatka.

Co kryje w sobie herbata Pu-Erh Moonlight?

Jeśli myślałeś o herbacie, która wraz z niepowtarzalnym smakiem wniesie wiele energii, to Pu-Erh Moonlihght jest jedną z nich. Ta herbaciana świeżynka zdążyła zyskać już grono entuzjastów. A to dzięki swoim wyjątkowym właściwościom. Napar tej herbaty to intensywna i klarowna czerwień, która roztacza przyjemny i hipnotyzujący aromat. Jeszcze przed wzięciem pierwszego łyka będziesz zauroczony jej zapachem. Po pierwszym wychyleniu poczujesz, że kompletnie utonąłeś w jej smaku. Czy jesteś gotów na to, by spróbować magii księżycowego naparu? 

Herbata Pu-Erh Moonlight  – jak zaparzać?

Jeśli chcemy otrzymać pełnowartościowy napar, musimy pamiętać o odpowiedniej proporcji suszu oraz o właściwej temperaturze wody. Zatem jak zaparzać Pu-Erh Moonlight? Łyżeczkę suszu wsypujemy do filiżanki i zalewamy wodą o temperaturze 96 stopni Celsjusza. Pierwsze parzenie powinno trwać 3 minuty, kolejne 4 – 5 minut i ostatnie 6 minut. To czy herbata jest idealnie zaparzona możemy poznać po zapachu, który powinien być ziemisty. Perfekcyjne zaparzanie herbatki jest bardzo ważne, gdyż tylko wtedy zachowamy jej doskonałe właściwości.