Pu Erh Moonlight

Biała herbata Pu Erh Moonlight nie jest poddawana żadnym procesom fermentacji. Liście zbiera się ze starych drzew, a ich suszenie odbywa się w nocy przy świetle księżyca. Stąd jej nazwa.
19,99 zł

Pu Erh Moonlight

(Biała herbata Pu Erh Moonlight nie jest poddawana żadnym procesom fermentacji. Liście zbiera się ze starych drzew, a ich suszenie odbywa się w nocy przy świetle księżyca. Stąd jej nazwa. przyp. Aut. – herbata jest w zakładce „czerwona”, natomiast w opisie widnieje, że jest „biała”) Pu Erh Moonlight to prawdziwy rarytas wśród herbat, który nie jest poddawany żadnym procesom fermentacji. Wytwarzana jest w południowo zachodnim regionie prowincji Yunann. Liście zbiera się ze starych drzew, a ich suszenie odbywa się w nocy przy świetle księżyca – stąd nazwa herbatki. Liście po zerwaniu nie absorbują światła słonecznego, a także nie są poddawane skręcaniu – zachowują swój naturalny kształt. Liście herbaty suszone są od 1 do 2 lat. Pu – erh Moonlight jest nowością na europejskim rynku. Proponowany bukiet jest bardzo aromatyczny także dzięki liofilizowanej porzeczce i malinie, a także bławatka.

Co kryje w sobie herbata Pu erh Moonlight?

Herbata Pu Erh Moonlight jest ceniona za swoją główna cechę poskramiacza tłuszczu. Pu – erh pita po każdym posiłku sprawia, że nie wchłania się tłuszcz z pożywienia. Dlatego organizm ma za zadanie pobierać go z zapasów, które odkładają się na brzuchu, udach i w innych miejscach. Picie czerwonej herbaty po każdym jedzeniu przyspiesza przemianę materii oraz powoduje szybszy głód. Wtedy powinniśmy sięgnąć po Yerba Mate, która ma zdolności hamujące łaknienie. Połączenie tych dwóch herbat jest znakomite dla wszystkich odchudzających się. Czerwona herbatka jest bogata w związki mineralne oraz mikroelementy takie jak: wapń, fluor, mangan.

Herbata Pu erh Moonlight – jak zaparzać?

Łyżeczkę suszu wsypujemy do filiżanki i zalewamy wodą o temperaturze 96 stopni Celsjusza. Pierwsze parzenie powinno trwać 3 minuty, kolejne 4 – 5 minut i ostatnie 6 minut. To czy herbata jest idealnie zaparzona możemy poznać po zapachu, który powinien być ziemisty. Perfekcyjne zaparzanie herbatki jest bardzo ważne, gdyż tylko wtedy zachowamy jej doskonałe właściwości.

Składniki:

Pu erh, bławatek, liść maliny, liofilizowana porzeczka i malina

Kraj pochodzenia:

Chiny