Nepal Maharaja Hill

Czarna herbata Nepal Maharaja Hill uprawiana jest na wysokości powyżej 1500 m n.p.m. Na tych wysokościach panują doskonałe warunki aby listki uzyskały doskonałe wartości. Herbata jest uznana w świecie koneserów. Posmakuj i Ty.
19,90 zł

Nepal Maharaja Hill

Nepal Maharaja Hill to czarna herbata pochodząca z Nepalu. Rejon na wysokości 1500 – 1800 m n.p.m., w którym uprawiana jest herbata zazwyczaj zachodzi mgłą, co daje iście bajkową oprawę. Dzięki temu jej smak po przetworzeniu jest tak wyjątkowy. Uzyskany napar ma jasnobrązową barwę oraz smak karmelowo – orzechowy. Brzmi nieziemsko, prawda? To herbata o doskonałej jakości, znana i ceniona przez koneserów herbat na całym świecie.

Co kryje w sobie herbata Nepal Maharaja Hill?

Niesamowitą moc, która obezwładni kubki smakowe nawet najbardziej wymagających smakoszy herbat. Ten rodzaj czarnej nepalskiej herbaty charakteryzuje się siłą aromatu. Już po pierwszym łyku przekonasz się o szlachetnych właściwościach tego naparu. Nepal Maharaja Hill to bogactwo wzgórz, które może ujawnić się w Twojej filiżance. Dzięki niej Twój umysł się orzeźwi, a Ty będziesz mógł stawić czoła wyzwaniom dnia.

Herbata Nepal Maharaja Hill – jak zaparzać?

Każdy smakosz herbaty wie, że kluczem do sukcesu jest odpowiednie zaparzenie. Susz powinien móc rozwijać swój potencjał we właściwej temperaturze wody i proporcjach. W przeciwnym razie nie uwolnimy pokładów aromatu, które tkwią w starannie zebranych i oprawionych listkach herbaty Nepal Maharaja Hill. Zatem jak ją przygotować? Herbatę Nepal Maharaja Hill zaparzamy wrzątkiem lub wodą o temperaturze 96 stopni Celsjusza. Jedną łyżeczkę suszu wsypujemy do kubka, lub jej wielokrotność do dzbanka. Tak przygotowaną herbatę zaparzamy 3 minuty, po czym oddzielamy listki od naparu. Stosowana jest przede wszystkim jako herbata śniadaniowa, jednak dla relaksu jest polecana także popołudniami.