Nepal Maharaja Hill

Czarna herbata Nepal Maharaja Hill uprawiana jest na wysokości powyżej 1500 m n.p.m. Na tych wysokościach panują doskonałe warunki aby listki uzyskały doskonałe wartości. Herbata jest uznana w świecie koneserów. Posmakuj i Ty.
19,90 zł

Nepal Maharaja Hill

Nepal Maharaja Hill to czarna herbata pochodząca z Nepalu. Rejon na wysokości 1500 – 1800 m n.p.m., w którym uprawiana jest herbata zazwyczaj zachodzi mgłą, dlatego jej smak po przetworzeniu jest tak wyjątkowy. Uzyskany napar ma jasnobrązową barwę oraz smak karmelowo – orzechowy. To herbata o doskonałej jakości, znana i ceniona przez koneserów herbat na całym świecie.

Co kryje w sobie herbata Nepal Maharaja Hill?

Nepal Maharaja Hill ma wyjątkowe właściwości prozdrowotne. Jest bogata w antyoksydanty, taninę i kofeinę. Korzystnie wyrównuje poziom cukru we krwi, dlatego jest zalecana osobom z cukrzycą. Jednak w przypadku tej choroby nie powinna być słodzona. Układ krwionośny także zyskuje dzięki systematycznym naparom z czarnej herbaty. Wpływa na poziom złego cholesterolu, który przyczynia się do chorób cywilizacyjnych typu: miażdżyca, problemy z krążeniem czy atak serca. Jej cennym atrybutem jest także poprawa wydajności pracy mózgu oraz pamięci. Pozytywnie wpływa na stresujące sytuacje i dodaje pozytywnej energii. Zawarte w czarnej herbacie taniny i polifenole zapobiegają infekcjom jamy ustnej. Można jej używać także zewnętrznie na zmęczone lub opuchnięte powieki. Przemywanie cery czarną herbatą spowoduje wyrównanie kolorytu skóry i opóźni procesy starzenia, poprzez szybszą regenerację komórek.

Herbata Nepal Maharaja Hill - jak zaparzać?

Herbatę Nepal Maharaja Hill zaparzamy wrzątkiem lub wodą o temperaturze 96 stopni Celsjusza. Jedną łyżeczkę suszu wsypujemy do kubka, lub jej wielokrotność do dzbanka. Tak przygotowaną herbatę zaparzamy 3 minuty, po czym oddzielamy listki od naparu. Stosowana jest przede wszystkim jako herbata śniadaniowa, jednak dla relaksu jest polecana także popołudniami.

Składniki:

Nepal Maharaja Hill.

Kraj pochodzenia:

Nepal.