Darjeeling Himalayan

Czarna herbata Darjeeling Himalayan uprawiana u stóp najwyższych gór świata posiada idealne wręcz warunki do wzrostu. Suszone listki dają napar o głębokim smaku i aromacie. Spróbuj koniecznie.
19,90 zł

Darjeeling Himalayan

Darjeeling Himalayan jest czarną herbatą uprawiana w wysokogórskiej prowincji Darjeeling. Warunki panujące u stóp Himalajów dają listkom herbacianym idealne warunki do wzrostu. Po przetworzeniu listki są zwinięte w malutkie półksiężyce, które po zaparzeniu dają czerwono – brązowy napar o bogatym smaku i aromacie. Jest to jedyna herbata na rynku, która posiada winny aromat. Dlatego też jest uznawana jako jedna z herbat ekskluzywnych. Utrzymuje się, że najbardziej winny aromat uzyskamy z drugiego zbioru, między majem, a czerwcem..

Co kryje w sobie herbata Darjeeling Himalayan?

Darjeeling Himalayan jest ceniona przez koneserów herbat na całym świecie. Zawiera witaminy A, B1, B2, C, E, oraz K, a także minerały takie jak fluor, potas, cynk, magnez i żelazo. Posiada także bioflawonoidy, które odgrywają ogromną rolę w zapobieganiu infekcji oraz chorób serca i nowotworów. Bioflawonoidy chronią organizm przez działaniem wolnych rodników, które przyczyniają się do chorób cywilizacyjnych czy starzenia się. Wspomagają także wątrobę w procesie usuwania toksyn z organizmu. Pijąc czarną herbatę z pewnością dostarczymy organizmowi dawkę flawonoidów, jednak dodatkowo powinniśmy spożywać surowe owoce i warzywa, ziarna, orzechy, a także w umiarkowanych ilościach pić czerwone wino

Herbata Darjeeling Himalayan - jak zaparzać?

Pół lub jedna łyżeczkę suszonych listków wsypujemy do filiżanki i zalewamy wrzątkiem lub wodą o temperaturze 95 stopni Celsjusza. Jeśli zaparzany ją w dzbanku dodajmy dodatkowo jedną łyżeczkę na dzbanek. Zaparzamy około 2 do 4 minut, w zależności od tego jak mocny napar chcemy uzyskać. Po tym czasie oddzielamy listki od naparu i delektujemy się pyszna herbata o dowolnej porze dnia.

Składniki:

Darjeeling Himalayan

Kraj pochodzenia:

Indie.