Ceylon Wanilia-Pomarańcza

15,99 zł

Ceylon Wanilia-Pomarańcza 

Każdy dzień to dla nas wyzwanie. Wkładamy wiele wysiłku w to, by przeżyć go jak najlepiej. Dlatego powinna czekać na nas za to zasłużona nagroda – filiżanka aromatycznej herbaty. Dzięki niej będziemy mogli mieć czas wyłącznie dla siebie, bez zwracania uwagi na zewnętrzne rozpraszacze. Dlatego, jeśli chcesz skryć się w azylu cudownego smaku i czerpać energię z wyjątkowego naparu, to spróbuj Ceylon Wanilia-Pomarańcza. Mieszanka wyjątkowego suszu oraz szlachetnych składników z pewnością przypadnie Ci do gustu.

Co zawiera w sobie Ceylon Wanilia-Pomarańcza?

Na jednej z najbardziej znanych azjatyckich wysp rozwijają się bogactwa natury chwalone na całym świecie – cynamon, gałka muszkatołowa, goździki i herbata. Nie od dziś wiadomo, że mekką wszystkich herbat jest Sri-Lanka. To tam na żyznych wzniesieniach, nad podłużnymi prostokątami jezior rosną w siłę smaku herbaciane krzewy. Hojność natury jest motywowana optymalnymi warunkami geologicznymi oraz klimatycznymi. Ten konglomerat nazywany jest z francuskiego terroir.

Ceylon to herbata intensywna w smaku, a przez to orzeźwiająca. Z pewnością doda energii nad ranem przed pracą, jak i pobudzi umysł porą popołudniową. Ten rodzaj herbaty przechodzi pięciostopniowy proces obróbki – sortowanie, więdnięcie, zwijanie, fermentowanie oraz suszenie. Dzięki temu może w nienagannej postaci dotrzeć do Twojego domu i raczyć Cię filiżankami smakowitego naparu każdego dnia.

Doskonałym wypełnieniem dla cejlońskiego suszu jest wanilia oraz pomarańcza. Wanilia wprowadzi mocny i słodki smak, pomarańcza natomiast zrównoważy go ożywczą nutą cytrusa. Takie połączenie smaku nie ma sobie równych w rozpieszczaniu podniebienia.

Jak przygotować Ceylon Wanilia-Pomarańcza 

Biegłość w parzeniu herbaty jest pewnym rodzajem sztuki. Doskonale zdają sobie z tego sprawę Japończycy, którzy do ceremonii parzenia herbaty przywiązują dużą wagę. Idąc ich śladem, poznaj, w jaki sposób właściwie przygotować herbatę Ceylon Wanilia-Pomarańcza.

Umieść w filiżance jedną łyżeczkę suszu. Następnie zalej ją gorącą wodą o temperaturze zbliżonej do 95˚C. W zależności od tego, jak mocny chcesz mieć napar, poczekaj od 1 do 3 minuty. Po tym czasie oddziel liście od napoju.