Ceylon Mango-Papaja

15,99 zł

Ceylon Mango-Papaja

Poszukujesz herbaty, której intensywnie rubinowa barwa pobudzi Cię do życia? Chcesz znaleźć napój, który sprawi, że chłodne wieczory staną się bardziej przytulne? Potrzebujesz, by nuta egzotycznych owoców i rześkość cejlońskiego smaku stały się nieodłącznymi towarzyszami poranków? W takim razie mamy coś specjalnie dla Ciebie. Sięgnij po chwile odprężenia. Sięgnij po Ceylon Mango-Papaja.

Co zawiera się w herbacie Ceylon Mango-Papaja?

Na urodzajnych ziemiach Sri Lanki, nad żyłami podłużnych jezior, wzrastają krzaki, których liście staną się najwyższej jakości herbatą. To w zagłębiu herbacianego złota przyszła na świat czarna herbata Ceylon Mango-Papaja. Po ręcznym zbiorze liście przechodzą pięciostopniowy proces obróbki – sortowanie, więdnięcie, zwijanie, fermentowanie oraz suszenie. Dzięki temu otrzymujemy susz imponującego standardu.

Cejlońska herbata charakteryzuje się wyraźnym, zdecydowanym smakiem, który przynosi orzeźwienie już po jednym łyku. Szlachetnym urozmaiceniem smaku jest konglomerat egzotycznych owoców takich jak papaja, czy ananas. Obecność pomarańczy i cytryny doda herbacie cytrusowego posmaku. Opuncja wprowadzi odświeżający kwiecisty aromat, a liofilizowana malina wzbogaci bukiet tonami obezwładniającej słodyczy.

Jak parzyć Ceylon Mango-Papaja?

Japońska ceremonia picia herbaty to uroczysty moment, który odbywa się w ogrodzie wśród harmonii wszystkich elementów natury. Symbolizuje to oderwanie się od problemów świata i zanurzenie w aromatycznym naparze, który daje chwile wytchnienia. Taka ceremonia trwa dosyć długo i przynosi na jej uczestników spokój, i chociaż my ludzie żyjący w XXI wieku nie zawsze możemy sobie pozwolić na zrealizowanie w pełni tego obrzędu, to powinniśmy zadbać o prawidłowe zaparzenie herbaty. Dzięki temu choć na chwilę, podobnie jak Japończycy, będziemy mogli zanurzyć się w ożywczej medytacji. Jak zatem parzyć Ceylon Mango-Papaja, by poznać pełnię jego smaku?

Wsyp do filiżanki łyżeczkę suszu. Następnie zalej ją gorącą wodą o temperaturze bliskiej 95˚C. W zależności od tego, jak intensywny napar chcesz uzyskać, parz ją od 1do 3 minut. Po tym czasie odseparuj liście od naparu. Nie pozostaje już nic innego jak raczyć się płynnym rubinem pełnym harmonii smaku.