Ceylon Fantazja

15,99 zł

Ceylon Fantazja

Weź do ręki filiżankę aromatycznej herbaty. Poczuj jak wiele poziomów smaku, uwalnia się z każdym łykiem. Czujesz, że chwila relaksu i błogiego odprężenia właśnie nadeszła. A to za sprawą Ceylon Fantazja – herbaty, która rozpieszcza podniebienie.

Ceylon Fantazja – co w sobie zawiera?

Cejloński napar należy do rodziny czarnych herbat. Jest ona uprawiana na żyznych ziemiach Sri Lanki, której jest specjałem. To tam mięsiste blaszki liści nabierają niepowtarzalnego smaku, by jako wyjątkowy napar trafić do Twojej filiżanki. Zerwane liście herbaty są poddawane 5 procesom – sortowaniu, więdnięciu, zwijaniu, fermentowaniu oraz suszeniu.

W Ceylon Fantazja susz czarnej herbaty został uszlachetniony poprzez różnorodne dodatki. Znajdziesz w niej kawałki hibiskusa, który wprowadzi do niej pełny rubinowy kolor oraz nieco naturalnej kwaskowatości. Oprócz tego jest tam cały repertuar egzotycznych owoców, takich jak mango, papaja, ananas. Szafran wraz z miodowym aromatem włączy do gamy smaków lekką goryczkę, a truskawka i liofilizowana porzeczka staną się dla niej idealnie słodkim dopełnieniem.

Ceylon Fantazja jest idealne dla tych, którzy pielęgnują tradycję picia herbaty five o’clock, jak i dla tych, którzy są fanami pochłaniania jej o każdej porze dnia i nocy. Jej wyjątkowo intensywny smak orzeźwi Twój umysł i odpręży ciało, byś mógł pogrążyć się w twórczej medytacji lub da zastrzyk energii nad ranem, byś mógł podjąć każde wyzwanie w ciągu dnia.

Ceylon Fantazja – jak ją zaparzać?

Parzenie herbaty jest niewątpliwie sztuką. I chociaż na co dzień nie przypomina japońskiej ceremonii, to trzeba pamiętać o właściwych proporcjach i temperaturze. W przeciwnym razie nie wydobędziemy esencjonalnego smaku herbaty. Jak zatem przygotować Ceylon Fantazja, by otworzyła przed nami drzwi do pełni swojego smaku?

Wsyp do filiżanki łyżeczkę suszu i zalej gorącą wodą o temperaturze zbliżonej do 95˚C. W zależności od tego, jak intensywny napój chcesz pozyskać, pozostaw ją pod przykryciem przez ok. 1-3 minut. Po upływie tego czasu oddziel liście od naparu. Teraz możesz cieszyć się głęboko rubinową barwą.