Ceylon Earl Grey Orange

15,99 zł

Ceylon Earl Grey Orange

Zastanawiasz się nad naparem, który zaimponowałby Ci siłą swojego aromatu i orzeźwiającym smakiem? Sięgnij po Ceylon Earl Grey i przekonaj się, jak każdy łyk przynosi zadowolenie oraz przenosi Cię w świat upragnionego odprężenia. Podaruj sobie wyjątkowe chwile. Podaruj sobie Ceylon Earl Grey Orange.

Co ukrywa herbata Ceylon Earl  Grey Orange?

Liście tej herbaty dojrzewały w słońcu Sri Lanki – niekwestionowanego królestwa herbat. To tam na soczyście zielonych wzgórzach rosły w siłę niepowtarzalnego smaku. Cejloński terroir (zbiór wszystkich warunków, w otoczeniu których jest wytwarzany dany produkt) jest wręcz wyśmienity do tego rodzaju upraw. Łagodna zima, słoneczne lata i opady deszczu – to pozwala mięsistym liściom wzrastać. Oprócz hojności natury liczy się także mistrzowska ręka zbieraczy. Wykonują oni swoją pracę wprawnie, jednakże z dużą dozą delikatności, by nie uszkodzić blaszki liścia. Musi on w nienagannym kształcie zostać poddany kolejnym procesom – więdnięciu, skręcaniu, fermentacji oraz suszeniu. Ten misterny sposób gwarantuje nam najlepszy smak naparu.

Cechą wyróżniającą herbaty typu Earl Grey jest olej z bergamotki. W czasach kolonialnych miał on służyć do tego, by zapewnić herbacie odpowiednią konserwację, później doceniono jego orzeźwiające walory smakowe. Dziś nie wyobrażamy sobie życia bez Earl Greya.

Kawałki pomarańczy wprowadzą do naparu orzeźwiające i cytrusowe akcenty. Dzięki temu Earl Grey zyska nutę świeżości, która doda nam energii.

Ceylon Earl  Grey Orange – jak ją przygotować?

Parzenie herbaty możemy przyrównać do wielu rzeczy. Możemy o niej mówić, że jest codziennym rytuałem, chwilą odprężenia i pokrzepienia. Z całą pewnością możemy powiedzieć, że parzenie herbaty jest sztuką. Ci, którzy w to nie wierzą, przekonają się o tym po wypiciu filiżanki dobrze przygotowanej herbaty. Każda z rodzajów herbaty podlega innym procesom parzenia. Jak jest w przypadku Ceylon Earl Grey Orange?

Wsyp do filiżanki łyżeczkę suszu i zalej go gorącą wodą o temperaturze bliskiej około 95˚C. Parz ją pod przykryciem od 2 do 3 minut. Następnie oddziel liście on naparu.