Ceylon Cytrusowa Wyspa

15,99 zł

Ceylon Cytrusowa Wyspa

Marzysz o idealnie intensywnym naparze? Chcesz spróbować herbaty, która da Ci niepowtarzalne orzeźwienie? Jeśli tak, to marzysz o Ceylon Cytrusowa Wyspa. Dzięki jej wysokiej jakości suszu oraz szlachetnym składnikom doświadczysz błogiego odseparowania się od codziennych trosk. Poczujesz, jak z każdym łykiem przybywa Ci siły. Poczujesz prawdziwy smak relaksu.

Co kryje się w herbacie Ceylon Cytrusowa Wyspa?

Sri Lanka – świątynia wszystkich entuzjastów herbaty – skrywa w sobie nieprawdopodobne bogactwo, którego pragnie cała ziemia. Na wzgórzach jednej z azjatyckich wysp, nad prostokątnymi jeziorami, wśród malowniczej scenerii tamtejszej flory i fauny znajdują się ogromne połacie herbacianych plantacji. Ceylon to klasyczny smak o wyraźnych tonach, który zawdzięcza czynnikom geologicznym, klimatycznym oraz nieocenionej pracy rąk ludzkich. Po zbiorze, blaszki liścia są poddane pięciu procesom – sortowaniu, więdnięciu, zwijaniu, fermentowaniu oraz suszeniu.

Intensywny smak Cejlonu został wzbogacony mieszanką egzotycznych elementów. Znajdziemy tam słodycz ananasa, która harmonijnie współpracuje z kandyzowaną cytryną oraz skórką pomarańczy. Taki mariaż składników pozwala na cudowne orzeźwienie, zarówno w pierwszych chwilach po przebudzeniu, jak i w ciągu całego dnia. Dzięki kroplom złotoczerwonego naparu możemy porcjować sobie energię w niezwykle przyjemny sposób.

W jaki sposób przygotować Ceylon Cytrusowa Wyspa?

Aromatyczny bukiet Ceylon Cytrusowa Wyspa otworzy przed Tobą drzwi do wielopoziomowego smaku. Jednak, zanim będzie to miało miejsce, musisz ją odpowiednio przygotować. Parzenie herbaty ma blisko 100-letnią tradycję. W tym czasie była ona ulepszana. Dziś dysponujemy wiedzą mądrych Japończyków, którzy przywiązują ogromną wagę do parzenia herbaty, stwarzając z tego sztukę.

W jaki sposób będziemy parzyć Ceylon Cytrusowa Wyspa?

Wsyp do filiżanki łyżeczkę suszu. Następnie zalej go gorącą wodą, której temperatura sięga około 95˚C. W zależności od tego, jaką moc ma mieć Twoja herbata, oddziel susz od naparu po 1 lub 3 minutach. Dzięki temu uzyskasz pożądany smak herbaty.