Herbata Assam

Herbata czarna Assam to herbata o mocnym naparze, głęboko esencjonalnym i wyrazistym aromacie. Doskonale smakuje z plasterkiem cytryny, limonki, cukrem trzcinowym, miodem czy mlekiem. Co kryje oryginalna herbata z Indii ?
12,68 zł

Pu Erh Fitness

Herbata, która po zebraniu poddawana jest procesowi krótkiej fermentacji. Dzięki temu jej listki na obrzeżach staja się czerwone. Do mieszanki herbaty dodano trawę cytrynową oraz jabłko, dzięki temu smak można porównać do babcinego kompotu.
Pu Erh Fitness to czerwona herbata uprawiana w Chinach. Po zbiorze poddawana jest procesowi krótkiej fermentacji, dzięki temu jej listki na obrzeżach staja się czerwone. Ten proces daje naparowi delikatny korzenno ziemisty smak i zapach. Do mieszanki dodano trawę cytrynową oraz jabłko, dzięki temu smak można porównać do babcinego kompotu, który w niejednym wyzwala miłe wspomnienia. Dzika róża i trawa cytrynowa dodaje mu delikatnej kwaskowatości która ostatecznie pięknie orzeźwia. Wszystkie te smaki łączą się we wspaniałą kompozycję wyjątkowego aromatu.

Co kryje w sobie herbata Pu – erh Fitness?

Herbata Pu – erh jest ceniona jako wyjątkowy „pogromca tłuszczu”. Pita po każdym posiłku powoduje, że przez żołądek nie zostaje wchłonięty tłuszcz z pożywienia. Zatem organizm musi go pobierać z naszych zapasów, które w większości odkładają się na brzuchu, udach i w innych miejscach. Picie czerwonej herbaty po każdym jedzeniu poprzez szybszą przemianę materii powoduje szybszy głód. Z odsieczą w tej sytuacji idzie nam inna herbatka – Yerba Mate, która posiada właściwości hamujące łaknienie. Połączenie tych dwóch naparów jest idealne dla wszystkich osób na diecie. Herbatka działa moczopędnie, dzięki temu przyspiesza usuwanie toksyn z organizmu.

Herbata Pu – erh Fitness – jak zaparzać?

Najlepsza temperatura parzenia dla czerwonej herbaty to 96 stopni Celsjusza. Pierwsze zaparzanie powinno trwać najkrócej, około 3 minut, kolejne 4 – 5 minut i ostatnie 6 minut. To czy herbata jest idealnie zaparzona możemy poznać po zapachu, powinien być ziemisty. Takie parzenie powoduje, że herbatka pobudza zmysły, a także poprawia pamięć i koncentrację.

Składniki:

Assam.

Kraj pochodzenia:

Indie.