Bogactwoherbat.pl

Herbata Czerwona | Pu-Erh Balance | Aromatyzowna

Specyfikacja

  • Składniki:

    Herbata liściasta pu-erh, yerba mate, ananas (cukier, kwasek cytrynowy, substancje konserwujące SO2), hibiskus, trawa cytrynowa, armoat naturalny

  • Temperatura wody:

    100°C

  • Ilość:

    2-3 g

  • Czas parzenia:

    2-5 min

  • Ilość wody:

    200 ml

  • Kraj pochodzenia:

    UE

Cena

19,99 zł

Waga produktu

Herbata Czerwona | Pu-Erh Balance | Aromatyzowna

  • Balance to wyszukana kompozycja dla prawdziwych koneserów. Znajdziesz w niej herbatę Pu Erh oraz yerba mate, których naturalnie intensywny smak łagodzą owocowe dodatki. Filiżanka tego wyjątkowego naparu zaskoczy Cię wspaniałym aromatem, a przy okazji skutecznie orzeźwi i doda energii. 

    Co kryje w sobie Herbata Pu Erh aromatyzowana Balance?

    W herbacianej mieszance Balance pierwsze skrzypce gra pochodząca z Chin herbata Pu Erh, którą wyróżnia czerwony kolor oraz specyficzny, korzenny smak. Kolejnym ważnym składnikiem jest yerba mate. Jest to susz z liści ostrokrzewu paragwajskiego, rośliny rosnącej w Ameryce Południowej, a więc tysiące kilometrów od ojczyzny herbaty. Podobnie jak Pu Erh, yerba mate charakteryzuje się dość intensywnym, lekko gorzkim smakiem, który dla wielu osób jest zbyt wyrazisty. W tej kompozycji został on jednak skutecznie zrównoważony pozostałymi dodatkami – słodkim ananasem, kwaskowym hibiskusem oraz orzeźwiającą trawą cytrynową. 

    Herbata Pu Erh aromatyzowana Balance – jak zaparzać?

    Ze względu na ciekawe zestawienie składników, warto spróbować herbaty Balance, która pełnię swoich smaków ujawni po odpowiednim przyrządzeniu naparu. Porcję mieszanki należy umieścić w zaparzaczu i zalać ją wodą o temperaturze 100 stopni Celsjusza. Na jedną filiżankę naparu wystarczy przeznaczyć około 2-3 g suszu. Parzenie herbatki nie powinno trwać dłużej niż kilka minut. Tak przygotowany napój najlepiej smakuje po południu. Zawarta w nim yerba mate pomoże pokonać zmęczenie, a wspaniałe aromaty orzeźwią i poprawią humor.