Bogactwoherbat.pl

Herbata czerwona | Owoc Afryki | Aromatyzowana

Specyfikacja

  • Składniki:

    Czerwona herbata liściasta, ananas (cukier, kwasek cytrynowy, substancje konserwujące SO2), banan, kwiat słonecznika, bławatek, aromaty

  • Temperatura wody:

    100°C

  • Ilość:

    2-3 g

  • Czas parzenia:

    2-5 min

  • Ilość wody:

    200 ml

  • Kraj pochodzenia:

    UE

Cena promocyjna

10,70 zł

Waga produktu

Herbata czerwona | Owoc Afryki | Aromatyzowana

  • Wśród wszystkich rodzajów herbaty, Pu Erh wyróżnia się najbardziej wyrazistym smakiem i zapachem o lekko korzennej nucie. Dla wielu smakoszy jest on doskonały w czystej postaci, jednak jeszcze lepiej smakuje z dodatkami. W prezentowanej wersji Owoc Afryki są nimi egzotyczne owoce, które dodają naparowi ciekawego aromatu i naturalnej słodyczy. 

    Co kryje w sobie Herbata Pu-Erh aromatyzowana Owoc Afryki?

    Najważniejszym składnikiem Pu Erh Owoc Afryki są liście czerwonej herbaty. Powstają one z tej samej rośliny co czarna herbata, jednak poddawane są dodatkowej fermentacji. Właśnie dzięki temu przyrządzony z nich napar ma bardziej intensywny kolor, a także smak z wyraźnie wyczuwalną goryczką. W prezentowanej kompozycji jest jednak ona złagodzona pozostałymi składnikami. Są nimi ananas i banan, a także kwiat słonecznika oraz bławatka. Dzięki nim napój wydaje się znacznie delikatniejszy, a świeżo zaparzony i jeszcze parujący - wydziela cudowny zapach egzotycznych owoców. 

    Herbata Pu-Erh aromatyzowana Owoc Afryki – jak zaparzać?

    Czerwoną herbatę należy zaparzać dokładnie tak samo jak czarną, czyli zalewając porcję suszu wodą podgrzaną do temperatury 100 stopni Celsjusza. Napar uzyskuje najlepszy smak po maksymalnie 5 minutach zaparzania. Dłuższy czas parzenia powoduje wydzielanie się większej ilości goryczki. Warto wiedzieć, że Pu Erh zawiera znacznie mniej kofeiny niż czarne gatunki herbaty, dlatego napar nie działa mocno pobudzająco. Na filiżankę aromatycznej herbaty z owocami Afryki można zatem pozwolić sobie nawet wieczorem.