Bogactwoherbat.pl

China Sencha Kaktusowa

Specyfikacja

  • Składniki:

    Zielona herbata liściasta, aromaty, kwiat kaktusa 2,5%, trawa cytrynowa.

  • Temperatura wody:

    75-85°C

  • Ilość:

    2-3g

  • Czas parzenia:

    1-3 min

  • Ilość wody:

    200 ml

  • Kraj pochodzenia:

    UE

Cena

16,79 zł

Waga produktu

China Sencha Kaktusowa

  • China Sencha Kaktusowa

    Przelewasz ją ze swojego czajniczka, krople przejrzystej, miodowej zieleni lądują w Twojej ulubionej filiżance. Już za chwilę uraczysz się wyjątkowym smakiem herbaty China Sencha Kaktusowa. Będziesz mógł zapomnieć o całodniowej krzątaninie i zanurzyć się w hipnotyzującej sile wyjątkowego napoju. Jej wartość opiera się, zarówno na herbacianym suszy imponującej jakości, jak i na dodatkach, takich jak trawa cytrynowa oraz kwiat pomarańczy.

    Co skrywa zielona herbata China Sencha Kaktusowa?

    Podstawą tego typu herbaty jest oczywiście China Sencha. Napar z jej suszu jest codziennością w azjatyckich domach. Liście zaraz po opuszczeniu plantacji są starannie suszone, by nie mogło dojść do procesu fermentacji. Ze względu na to, że przygotowuje się ją bez mielenia, jest o wiele bardziej intensywna w smaku.

    Jej smak trawiasto-owocowy dopełniony przez trawę cytrynową oraz kwiat pomarańczy działa nie tylko odprężająco. Filiżanka naparu może dodać nam cennej energii, która oczyści umysł i sprawi, że będziemy gotowi do podejmowania kolejnych wyzwań. Trawa cytrynowa dodaje cytrusowej nuty, której dynamikę napędzają barwy rozgrzewającego imbiru. Zbliżając do siebie filiżankę z tą herbatą poczujesz, jak uwalnia się z niej aromat opuncji figowej.

    Ten rodzaj herbaty jest wielonaparowy, także będziemy mogli cieszyć się smakiem China Sencha Kaktusowej wielokrotnie.

    China Sencha Kaktusowa – jak zaparzać?

    Czy jesteś gotowy na prawdziwą symfonię smaków, w której z kolejnym łykiem uwalnia się całe bogactwo? Jeśli tak, to podpowiemy Ci, w jaki sposób zaparzyć Chuna Sencha Kaktusową.

    Wsyp jedną łyżeczkę herbaty do filiżanki i zalej ją gorącą wodą, która nie przekracza 80˚C. Czas, jaki trzeba przeznaczyć na jej parzenie, to zwykle 1-2 minuty. Z każdą kolejną chwilą herbata staje się coraz mocniejsza, ale nabiera przy tym więcej goryczy. Najczęściej popełnianym błędem jest zalewanie suszu wrzątkiem i parzenie praktycznie bez limitu czasowego. Taki sposób nie będzie w stanie wydobyć z liści herbaty odpowiednich akcentów.